Laminaat

Laminaat is een van de meest populaire vloersoorten op dit moment. En dat is logisch: de uitgebreide keuze in uitvoeringen en de slijtvaste eigenschappen maken laminaat voor iedere ruimte zeer geschikt.

bo parket

Dessin van laminaat

Het hart van de laminaatvloer is de watervast verlijmde ‘HDF’ plaat (MDF met een hoge dichtheid). Op de kunststof toplaag is een dessin geprint (meestal met een ‘houtlook’). De kwaliteit van de dessins zijn tegenwoordig erg goed en daarmee is laminaat bijna niet van een ‘echte’ houten vloer te onderscheiden.

Sommige laminaat vloeren zijn van een reliëf voorzien. Daarnaast zijn veel vloerdelen in extra brede maten verkrijgbaar en soms ook met een V-groef. Het draagt allemaal bij aan de geloofwaardigheid van laminaat!

bo parket

Voordelen laminaat

Voor de duidelijkheid zetten we de voordelen van laminaat nog even op een rijtje:

bo parket

Nadelen laminaat

Elke voordeel heeft natuurlijk zijn nadeel. Ook voor laminaat gelden enkele nadelen:

bo parket staat voor

PVC vloeren als alternatief

De kop zegt het al: tegenwoordig is er een nieuwe variant op de markt. PVC vloeren zijn een alternatief op laminaat. Bij Bo Parket hebben we een uitgebreide collectie laminaat en PVC vloeren. Wij nodigen u graag uit in onze showroom, zodat u beide vloeren kunt ervaren.

Laminaat is verkrijgbaar in uiteenlopende prijsklassen. Echter, er bestaat ook een groot verschil in kwaliteit. Bo Parket staat voor kwaliteitsvloeren. Wij willen niet concurreren met de onderkant van die markt en bieden u alleen hoogwaardige kwaliteit.

Nieuws

Kom gerust langs in onze showroom in Amsterdam of Haarlem

Wij geven u graag advies over alle mogelijkheden op het gebied van vloeren en onderhoud daarvan.